donderdag 1 november 2007

De wereld van Kobie Bos draait door...


Mijn idee om Kobie 'echte' wereldbollen te laten maken is uitgevoerd. Het was een heel gedoe maar het is toch leuk geworden. Het is natuurlijk geen schildersdoek zoals ze dat gewend is, dus het werd een beetje experimenteren. Met het op elkaar lijmen van de helften ging het niet helemaal goed, dat was balen. Maar ja, ze heeft ze weer kunnen restaureren. Heeft ze die kunst ook weer onder de knie. Hier links en onder foto's van de tweede wereldbol. Die moet samen met de eerste de etalage wat gaan opleuken.
Gekeken wordt er wel hoor. Maar de drempel is voor de meeste mensen te hoog om zomaar naar binnen te stappen. Dus we willen de etalage wat gaan veranderen zodat je meer een winkelidee krijgt. Misschien dat ze dan wat eerder naar binnen durven.
Na de wereldbollen heeft Kobie alweer twee nieuwe schilderijen gemaakt. Een in de bekende stijl die al volop op de site terug is
te vinden. Maar het is wel een kleinere uitvoering dan wat we gewend zijn. En ook niet op doek. Ze moet er zelf maar wat meer over vertellen. Ik zal wel een plaatje ervan in het blog zetten. Later komt 'ie natuurlijk ook weer bij de schilderijen te staan op de site. Maar het blog moet een beetje nieuw leven ingeblazen worden. Dus bij deze, het schilderij heet de Vlindertuin. Hier links een foto ervan. Het is een klein formaat wat je al gauw een leuk plekje kan geven.
Dan heeft Kobie ook nog een schilderij gemaakt wat heel wat anders is dan het werk dat we van haar gewend zijn. Vroeger maakte ze wel meer van dit soort creaties. En het is wel leuk om te zien dat ze dus nog veel meer in haar mars heeft. Maar de echte fans wisten dat al. Specia
le opdrachten neemt ze ook aan. Je favoriete huisdier of wat dan ook. Alles kan zogezegd.
Het andere schilderij laat ik ook maar vast langs deze weg zien. Ook daar moet ze zelf maar wa
t meer van vertellen. Zoals je ziet heel wat anders. Ik houd er wel van. Kan heel mooi in je interieur uitkomen, het kleurt er al gauw bij. Maar, ieder zijn smaak. Leuk zoals sommige mensen weleens zeggen van "Zou je dit na kunnen schilderen?" En als je dan bevestigend antwoord lijkt het wel of ze het niet geloven.
Tja, als het niet kan dan zeggen we het ook gewoon. Huizen, dieren, auto's, die platenhoes van toen. Er is al heel wat voorbijgekomen, ervaring genoeg in huis dus. Kobie neemt de uitdaging graag aan. De eerste wereldbol 'draait' op de homepage. Ik ga eens knutselen om ook de tweede aan het draaien te krijgen. Tot ziens.

Geen opmerkingen: